Wednesday, December 7, 2011

DIY: Christmas Flowers



Nii siis selle blogi esimene tutorial ja seekord õpetan ma teid tegema selliseid efektseid lillekesi. Neid on äärmiselt lihtne teha ja igaüks peaks hakkama saama. Samuti on need väga odavad ja ei nõua väga palju aega. Või nende külge paela liimida ja need kuuse otsa riputada või näiteks nendest pärja moodustada. Veel hea idee oleks see lilleke kikngipaki peale kleepida ( selle roseti asemel). Mina kasutasin küll jõululikku punast, aga kevadel oleksid sellised kollased või helerohelised väris omal kohal lihavõtte kaunistused.
Vaja läheb:

*Salvrätikuid ( Kasutasin punast, aga kõik värvid sobivad)
*Liimi (Mina kasutasin kuumaliimi, aga igasugune vedel liim peaks triki ära tegema)
*Paberit ( Soovitavalt paksemat ja kui match'ib salvrätikutega on eriti hea)
*Kuulikesi ( Need kuldsed ma ostsin Tiimarist, aga miks mitte näiteks fooliumist või kuldsest šhokolaadi paberist ise teha)
*Kääre
*Paela/niiti/nööri/lõnga riputamiseks.



Tee nii :

1. Lõika salvrätikust välja kroonlehed. Nii, et kõik lehed oleks eraldi, mitte äärtest ühendatud. Ühele lillele tegin ma 15-18 kroonlehte. Mida rohkem neid on seda lopsakam tuleb lill. Minul olid ühe kordsed väiksed rätikud ja ühest sain 4 kroonlehte. Suurematest saab rohkem. Ka kui ei taha nii suurt lille teha, siis tee väiksem. Lõika väiksemad lehed.

  
  2. Lõika paberist välja ringike, mille peale hakkad kroonlehti kinnitama. Sellest saab nö lille põhi. 



3. Voldi kroonleht laiemast otsast veidike kitsamaks.




4. Pane paberist ringile natuke liimi...




5.  ... ja vajuta kroonleht ringi peale.

 
6.  Tee nii ka ülejäänud välimise kihi kroonlehtetega. Mida rohkem sa neid paned seda lopsakam lill ruleb. Vormi sõrmedega lehti veidike kausjamaks, et need paremini hoiaksid.




7. Liimi sisemised kroonlehed, samamoodi nagu välimised. Säti nii, et sisemised lehed ei oleks kohakuti alumistega vaid oleksid nende tühimike vahel. Vastaseljuhul need katavad alumised lehed ära.




8.  Liimi keskele kuulikesed.



9. Liimi taha pael riputamiseks VÕI lõika paberist välja suur ring ( seekord nagu sõõrik) ja liimi lilled selle peale. Nii moodustub sulle pärg.



Ja ongi valmis!




Mu lilled läksid küll kogemata kortsu ( panin kilekotiga  riidekappi ja kass mõtles, et seal peal on mõnna magada)

1 comment: